Apr 21, 2022, 10:23 PM

*** 

  Poetry » Other
246 0 1

Би ли си дала шанс, когато

иде нощта - блудница

Всичката ти топлина да прибере. 

Би ли си дала шанс, когато

Късат ти се струните, 

И думите не стигат

И боли душата ти - 

До синьо. 

От вярване

Разкъсана

До провал. 

Би ли си дала шанс, когато

Всеки изгрев с кинжал прекъснат е

Като клонка от дърво

Като листо в есенния смог

Би ли се предала

Би ли паднала 

Би ли помълчала  -

Тиха

 безименно

Тъй както пада листо

В тихата есенна  пръст? 

© Maria Radeva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??