В живота всичко е велико
и същевременно нищожно -
понякога ти иде да извикаш
отвъд най-силното възможно.
Понякога се чувстваш гений,
а друг път – беден на слова
и сляпо вярваш, че най-после си намерил
във някой ъгъл скрита мъдростта.
Така се лъжеш гениално,
съвсем фалшиво убеден,
че даже любовта познаваш,
а продължаваш да живееш ден за ден.
2000
© Хел Todos los derechos reservados