Все по-рядко радват ни баджаци
и тъгува мъжкото око.
Търсим ги, тъй както ум, глупаци,
но къде ти в този студ, бедро?...
Няма нужда да говорят синоптиците,
че към нулата отива всеки градус,
то е ясно с липсата на циците -
Няма за очите, няма радост!...
Опаквани са вече под палтенца,
шуби пухкави, пуловери дебели.
Сън са вече голите краченца,
мъжките ни въжделения и цели.
И, уви, ще става все по-зле,
сложат ли си шловете вече -
Устни палави ще скрият даже те,
а лятото... е тооолкова далече...
Зима ли? Мерси, не я хвалете!
И тъга сърцето ми смрази.
Тя е наказание за нас, мъжете,
а каква ли е за вас, жени?...
30.10.2024.
© Георги Каменов Todos los derechos reservados