16.11.2024 г., 21:14 ч.

А лятото... е тооолкова далече 

  Поезия » Хумористична
57 0 0

 

Все по-рядко радват ни баджаци

и тъгува мъжкото око.

Търсим ги, тъй както ум, глупаци,

но къде ти в този студ, бедро?...

 

Няма нужда да говорят синоптиците,

че към нулата отива всеки градус,

то е ясно с липсата на циците -

Няма за очите, няма радост!...

 

Опаквани са вече под палтенца,

шуби пухкави, пуловери дебели.

Сън са вече голите краченца,

мъжките ни въжделения и цели.

 

И, уви, ще става все по-зле,

сложат ли си шловете вече -

Устни палави ще скрият даже те,

а лятото... е тооолкова далече...

 

Зима ли? Мерси, не я хвалете!

И тъга сърцето ми смрази.

Тя е наказание за нас, мъжете,

а каква ли е за вас, жени?...

 

30.10.2024.

 

 

© Георги Каменов Всички права запазени

Не тъгувай за синьото лято.
Не тъгувай за шармантна жена.
Отлетя със последното ято
танцът на волна програма с бедра.
Вятър гриви игриво развява. ...
  25 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??