6 oct 2011, 20:55

А пък сърцето... ставало добро 

  Poesía » Del paisaje
1003 0 13

 

Подрежда си нюансите дъгата,

кокетно ги извива в небосвода,

наднича закачливо през листата

и ми дарява приказна природа.

Постила ми пътека през росата,

омайва ме със звуци и ухания,

а вятърът, заплетен в гъсталака,

танцува валсове с очарование.

Посрещат ме царете на гората -

вековни и величествени дъбове.

Празнуват бръчките в кората

годишнини на свойте кръгове.

Над чорлави и омотани трънки

се перчат мускулести брястове,

родените им в грях издънки

догонват пропилени шансове.

Разплитам прежда от лиани,

покланям се на ясени-кумири.

Печелят титлата ”богоизбрани”

със челно място във турнири.

Гримирани, накипрени поляни

се гушат сред смълчани буки -

прошарени, могъщи ветерани,

закриляли с подслон хайдути.

Сърдити глогови шубраци

внушават с шипове респект.

Със габърите-странни особняци

пулсират заедно във студ и пек.

Залитам по гърбицата на склона,

пияна... от парфюма на липите,

от нежни фитонциди обладана -

за автограф отсядам при брезите.

Поръсва ме тих, бял снежец

от цъфнал ”кошер със пчели” -

акация, с ухание на мед,

трепти и във екстаз жужи.

Бродирам стъпки към дерето,

през ложето на рошав мъх,

отмятам на върбата фереджето -

любувам се на свежата ú плът.

Със дългите си мокри плитки

ми сочи извор-грейнало сребро,

с целебна сила даром блика,

а пък сърцето... ставало добро!

                                         Безжично ехо ме отвежда

                                         при дългокраките тополи -

                                         подгонили небето със надежда,

                                         за да докажат, че са шампиони.

Дочувам флейти и тромпети -  

оркестър с талантливи птици,

пригласят им щурци с кларнети

и оживяват сенки в колесници.

Тупти сърцето на гората,

дарява на Вселената живот.

Безценното ú място на Земята -

достойно е за думата... любов!


маги

 

 

 

© Магдалена Рашева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??