8 dic 2022, 11:56  

А струните душевни са ми тънки 

  Poesía » Filosófica
239 6 10

Ела, "приятел", хладно е и нощ е,
да пийнем, без мезе ще е, комай.
От шипковото вино имам още,
бодличките успееш ли - изтрай.

С тръпчива нотка – сложих малко трънки,
когато ти за балама ме взе.
А струните душевни са ми тънки
и виното ми тъничко –"Розе".

Та не върви то с никакви салати,
с предателства не става пък съвсем...
Така, че "братко", Господ те изпрати –
ти мене, а аз тебе ще ядем...

Преди да гракнат разни моралисти,
с хиляда: Как? с три хиляди: Дано!
Обичам всички сметки да са чисти.
Предателствата? Давя във вино̀...

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Не чакай бъдещето да ти идва,
ни на крака, по-малко пък на кон.
Това, което изореш на нива,
това ще е филията с бекон.
Кой може да чете, седи далече, ...
  392  19 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??