Днес следобед в магазина,
ще отидем аз и баба.
Там на лъскава витрина
има малка сладка жаба.
Знам отдавна тя ме чака,
гледа дълго към вратата.
Щом ме види силно квака,
да я купим на заплата.
Тъй е сладичка, зелена,
тъй е миличка, добра.
Чака кротка, пременена,
чака тъжна сам - сама.
Баба взела е парички,
баба днес ми обеща.
Нека знаят мама, всички,
ще я водя у дома.
Там, ще бъде тя засмяна,
моя дружка и сестра.
Ще я гушкам, ще я храня,
мойта жáбинка добра!
© Хари Спасов Todos los derechos reservados