Apr 6, 2021, 6:34 AM

Жáбинка 

  Poetry » For kids
321 1 5

Днес следобед в магазина,

ще отидем аз и баба.

Там на лъскава витрина

има малка сладка жаба.

 

Знам отдавна тя ме чака,

гледа дълго към вратата.

Щом ме види силно квака,

да я купим на заплата.

 

Тъй е сладичка, зелена,

тъй е миличка, добра.

Чака кротка, пременена,

чака тъжна сам - сама.

 

Баба взела е парички,

баба днес ми обеща.

Нека знаят мама, всички,

ще я водя у дома.

 

Там, ще бъде тя засмяна,

моя дружка и сестра.

Ще я гушкам, ще я храня,

мойта жáбинка добра!

 

 

 

 

 

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??