2 nov 2011, 19:40

Абаносовият танц на косите 

  Poesía
407 0 3

С абаносов танц косите

барабанят в симфонията бяла

и променила ориста си,

за теб съм край, и съм начало.

 

С малиново събуждане устата

те скриват в котешката сутрин,

във исканото съзерцание,

в гърба на делника намръщен.

 

С тютюнева магия са очите,

рисуващи в утайка от кафе,

посоките ни там преплитат...

Виж, бият във едно сърце!

 

И леко, леко се полюшва

люлката, преди да стигнем горе,

във тебе силно аз се сгушвам,

предчувствайки очакваното  - долу.

 

С абаносов танц косите

барабанят в симфонията бяла.

Посяла зрънце във стиха ти,

дали съм край... или начало?!

© Валентина Лозова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??