10 jul 2020, 22:52  

Адам и Ева 

  Poesía » De humor
602 1 2

Сънувах странен, трескав сън,

душата ми гореше,

Адам и Ева срещнах там,

где слънцето гнездеше.

 

И тук накрая на света,

в пресъхнала пустиня,

те бяха само по листа

от ялова смокиня.

 

Но не на срамните места,

тъй, както е в Завета,

а с тях запушили уста

дресираха змийчета.

 

„Сам Господ даде ви Срамът,

Прикрийте си …чатала!“

а те се дърпат и реват:

„Тъй рече Генерала!“

© Веселин Банков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??