АДСКИ НЕЖНО
Р.Чакърова
По пътя ми останаха ТРОХИЧКИТЕ
от НЕЖНОСТТА , която бях събрала.
Нахраниха душичките си птичките,
а някой свири край на карнавала.
Събличам с неохота пъстротата
и пак намятам делничните грижи.
Единствено росата по цветята
сълзи, като че губи ближен...
Не зная как от нея да изтръгна
поне едничка, упокойна рима
и те оставям плачещ и безмълвен
на края на умиращата зима.
Очите ми се пълнят бавно с тебе
и лед смразява цялото ми тяло.
Навярно никой няма да посегне
на нещо, след студа ти оживяло.
Танцуват самба дяволите нощем
и огнено ми дишат във врата...
Едва ли са дошли да искат прошка,
но пък защо ли носят ми цветя...?
Лондон, 12/03/2018 00:42
© Rositsa Chakarova Todos los derechos reservados