5 oct 2023, 7:21

* * * 

  Poesía
228 2 5

 

 

Погледна ли зелените баири

аз връщам се в годините назад.

Вървя пак под небесните пастири.

Пътеките познават своя брат.

 

Събуждам ли се нощем аз разбирам,

че винаги съм търсил своя кът.

И тръгвам пак -- вървя, но не намирам

на щастието минало светът.

 

Уж всичко в този град ми е познато,

а толкоз чужд се чувствам всеки ден.

И стопля ме зората като лято,

а вечер пак съм сам и уморен.

 

Пътувам все през пролети еднички

с часовници и стаи ограден,

а радостите ми са като срички

в живот тъй неусетно провален.

 

                             4. ноември 1993 г.

                             гр. Сливен 

© Лъчезар Цонев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??