15 jul 2020, 7:09

Ако бях ... 

  Poesía
456 0 1

 

 

 

Ако бях аз птица,
щях до теб да долетя,
да надникна в мокрите зеници,
и попия сетната сълза ...

 

Не бива никога да плачеш,
дори далече от дома -
знаеш, там те чакат,
измориш ли се, ела ...

 

Ще положиш пламнала глава -
на моето закопняло рамо,
ще поемеш дъх едва-едва
и ще се отпуснеш във отмала ...

 

С крило ще пазя твоя сън,
ще повикам за тебе тишината -
да не те смущава онзи звън -
от сърцето, огласящ ми душата ...

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??