Ако идваш при мене без корист,
ще те срещна
с протегнати длани.
Нека обща е нашата орис -
от днес и до край,
до смъртта ни.
Ако идваш при мене с надежда,
ще ти дам и надежда,
и вяра.
Ако стоплиш сърцето ми с нежност,
ще отвърна със нежност
без мяра.
Ако идваш при мене със обич,
като слънце
от обич ще грея!
Ще се свия до теб като обръч,
като ручей сребрист
ще запея!
© Славка Любенова Todos los derechos reservados
Влюбеният е готов да даде всичко, даже и за трошица.
А ако не получи нищо любовта става страдание.
Мисля,че принципът "АКО ТИ ми дадеш и аз ще ти дам"
не разгаря силната любов, която е готова
първа да даде всичко и иска всичко.