6 oct 2009, 17:39

Ако искаш 

  Poesía » Filosófica
677 0 8

          АКО ИСКАШ  

 

Ако искаш да видиш дъгата,

трябва първо дъжда да почувстваш -

как облива лицето, снагата

и как бавно надолу се спуска...

 

Ако искаш да видиш дъгата, 

погледни към небето – измито

от дъжда – вече минал нататък

и ще видиш какво ще изпиташ....

 

Ако искаш да пипнеш дъгата,

просто само вдигни си ръцете

и, докоснал за миг красотата,

превърни я в разцъфнало цвете...

© Георги Ванчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??