Ако решиш да ме обичаш истински,
(Поетите не вярват в думи. Парадокс.)
не искам с теб във писмен вид.
Все още лъхам на живот.
Хвърли се в страстите си на безумие.
Тъй, както с тяло го усещаш.
Умът ти толкова любов погубил е,
че си измисляш хората погрешно.
Ако решиш да ме обичаш истински,
не ме оставяй в грозната компания
на самотата ми - порок единствен,
завързал болка и страдания...
Не ме прочитай вече в книгите!
С ръце прелиствай. Милиметърно.
Веднъж ме имаш. После никога.
Не ще съм феникса, роден от пепел.
Не спирай чувства от душа и благост!
Дори и мъка да съм. Ще съм прѝстан.
Недей за Бога! Ако само,
не можеш вече да обичаш истински...
Стихопат.
Danny Diester
© Данаил Антонов Todos los derechos reservados