9 dic 2012, 22:38  

Ако срещнеш... 

  Poesía » De amor
862 0 9

Ако срещнеш...

 

 

Ако срещнеш спомен за любов,

остави го - нека те подмине.

Мислиш си, ще те познае, но...

по-добре върви. Върви, не спирай.        

 

Старата любов не е в това     

казано с полуусмивка "здрасти".

Нито в тривиалните слова  

в памет на годините прекрасни.

 

Няма я в очите срещу теб.

Нито в пренапрегнатото тяло.                 

Търсиш я, макар да знаеш, че

гледаш в изкривено огледало.

 

Тръгвате си. Всеки в своя път.

Но душата без любов е болна.

Тя до вчера беше кръв и плът

и живя в съня ти неотклонно.

 

Виждаше я в другите навън                        

все такава млада и порочна.

Жива беше, па макар и в сън -

луда, незабравена, нарочна...

 

Срещнеш ли наяве спомен жив,

отмини го, за да го запазиш.

Иначе, макар да е красив,

ще изчезне. После ще се мразиш.     

© Александър Калчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??