8 jun 2007, 23:39

АКО ТЕ ИМА 

  Poesía
928 0 13

 

Ако те има някъде,

намери ме!

Съблечи ми душата

до костите - белите -

неведнъж от тях

плътта се е свличала.

Ако се влюбиш във нея,

позволи ми

да съблека твоята.

Обещавам -

ще я докосвам

нежно със пръсти.

После ...

съблечи ме до кожа.

Разсъбличай ме бавно -

аз чакам ръцете ти

като лист трепетликов

под дрехите.

Като жарава,

покрита със пепел,

като суша,

напукала нивите.

Докосни ме -

като искра разгаряща.

Покори ме -

като връх непристъпен.

Грабни ме -

като ураганна стихия.

Нахвърляй се -

лакомо-гладно.

Излей се

над мен като дъжд

благотворен

над жадно поле...

И ми позволи

да те обичам -

по кучешки вярно,

делнично и прозаично.

Прощавам ти

годините чакане

и самотните нощи

без тебе.

Ако те има някъде...

© Даша Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??