Ако нявга те споходи
черна изневяра,
ти във всички и във всичко
не загубвай вяра!
И отде такава черна
мъка те обзема?
Да тъгува, който няма
нищо под корема!
Таз, която няма златно
житце да раздава!
Който няма прът и воля
да си отмъщава!
Пълна, пълна е земята
с най-разнообразни
хора - с умни и красиви,
и за обич жадни!
И наместо да живееш
с болка и омраза,
потърси - и ще намериш
обич и наслада!
От какво такава черна
мъка те обзема?
Да тъгува, който няма
нищо под корема!
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados
Стиха е супер як-от мен шест...а Писателче с неговият стил да си пише двойки до припадък.Дето се вика-гузен,негонен бяга