26 jun 2006, 19:15

Ако те срещна 

  Poesía
914 0 1
Знам. Ако те срещна-
сред сивата тълпа,
сред сив дъждовен ден,
по сивите стъкла
ще пробягва твоя образ цветен.

Но ако на около се къпе
всичко в багри и цветя -
ти ще бъдеш черно-бял,
и твоят силует безцветен,
способен да разплаче
даже пъстрата дъга,
ще бъде моята опорна точка.

Хей, скитнико,
постой за малко на брега,
че фар си ти,
а аз пък заблудена лодка.

© Лилия Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??