15 may 2008, 8:59

***(Aкo този миг.....) 

  Poesía » Otra
764 1 4
                            ***
Aкo този миг поиска само свободата си
и реши да прелети над сините дървета,
над меките лица на замислени поети,
над всичките метафори, понятия, обятия,

над фабриките за мастило и тези за хартия,
над гълъбите даже, които най-високо...
над римите дори, които с два-три cкoкa
ще искат да се метнат на тънкaтa му шия,

над тези стихове, с които голотата му
искам да прикрия - упорит невежа, камшик
за всички думи, камшици за брътвежа,
който не успява да изкачи дори петата му...

© Константин Делов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??