14 dic 2012, 14:20  

Ако знаех, че се скиташ 

  Poesía » De amor
575 0 8

Ако знаех, че се скиташ

 

 

Ако знаех за начина, по който ще ме гледаш,

докато вечер се събличам пред огледалото,

и за това как искащ и молещ ще се разпадаш

на малки частици, които ще те теглят към тялото,

 

 

което си сънувал ненаситно нощем и си рисувал

неприлично денем в мислите си, в миговете

на мъжка самота, преди мен, когато си тъгувал

по някого. Ако знаех, че те има и за цветовете,

 

 

които ще виждам всеки път, когато покоряващ

ще ме милваш с дъха си, търсейки крехкостта

на пръстите ми трепетно и красиво изтръгващ

въздишки от гърдите ми чрез топлината и мощта

 

 

на допира ти. Ако знаех, че ще ме сложиш в легло

от обич за винаги и как като никой друг ще вплиташ

ръцете си в моите, до като ме имаш... Как е могло!?!

Ако знаех... Ех, ако знаех! Че ме търсиш и че се скиташ.

 

© Светла Асенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??