19 nov 2010, 14:00

Акростих 

  Poesía » Civil
893 0 3

                 А К Р О С Т И Х

 

  Аз   м и с л е х   си, че   т у к   е   м о я т  доМ

  Сред   гордите  балкани, под  небето синьО

  Е д н а      н а д е ж д а      т л е е ш е,   н а л И

  Гласът   на   правдата  не   беше  само  клиП

  А    той,  г л а с ъ т,  превърна    се   във   хоР

  На    гласове   нестройни, гневни, изтощенИ

  А л а       к ъ д е      о с т а н а      м а м е щ и Я

  Клип със обещания  при всеки следващ воТ

Ъ п с у р д“- н о    с т а н а    н а ш' т о    битиЕ

  Д а л е ч е н   път   з а щ о   ли  всеки  е  поеЛ

  Е д в а     л и     в с и ч к и    с м е    предателИ?

 

 

                септември 1991

© Даниел Цокев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??