24 mar 2008, 16:32

Акула 

  Poesía » Del paisaje
845 0 3
 

            

Във кръчмата, онази на брега,
прибирайки се, някой вечерта
донесъл бе акула.
Във мъртвото око на хищника свиреп прочетох:

Във мен е тъмнината на нощта,
загадъчната морска дълбина,
не ще успееш ти
да вземеш мойта сила.

И залезът свирепо сви очи,
загърчиха се черните води,
със чайки морска шир се бе завила.

Във мен е тъмнината на нощта,
загадъчната морска дълбина,
не ще успееш ти
да вземеш мойта сила

 

(c) Mobby_Dick

© Владимир Гюров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??