24 мар. 2008 г., 16:32

Акула 

  Поэзия » Пейзажная
848 0 3
 

            

Във кръчмата, онази на брега,
прибирайки се, някой вечерта
донесъл бе акула.
Във мъртвото око на хищника свиреп прочетох:

Във мен е тъмнината на нощта,
загадъчната морска дълбина,
не ще успееш ти
да вземеш мойта сила.

И залезът свирепо сви очи,
загърчиха се черните води,
със чайки морска шир се бе завила.

Във мен е тъмнината на нощта,
загадъчната морска дълбина,
не ще успееш ти
да вземеш мойта сила

 

(c) Mobby_Dick

© Владимир Гюров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??