12 may 2017, 9:59  

Акварелно 

  Poesía » Del paisaje
588 2 2

Обливащ от капчук дъждец,

пречистващ грешника в светец,

с образ двойно-огледален.

Държиш икона в храм кристален,

пред морскосин иконостас.

Вълните шепнат с твоя глас!

Акварелно се разливам,

в морска пяна. Теб откривам!

Провокираш сетивата,

щом ме хванеш за ръката!

Смаляваш ме до песъчинка,

подобно точка на калинка.

В следващ миг съм океана!

С мрежата си, мен си хвана!

Създай ме, като перла в мида,

и аз от теб не ще си ида.

Перманентно ме обичай!

На пристан тих за мен приличай!

Убиеш ли в мен детето,

тогава ме хвърли в морето.

© Мария Божкова Todos los derechos reservados

29.04.2017 год.

МаЖор 

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??