Алиенация
Телефонът мълчи. Вън някой се смее.
Проплаква дете, нечий празник вилнее.
Вие актьорствате, зрителски аз пък немея –
в нямото кино не суфлират на никого,
само платното във черно отнема
сенките слепи и джуджетата мимове
ще заспят под грима, неизтрит и мизерен.
Минаха толкова чужди нозе,
младости, почести, сватби и низости –
и на вашия хармоничен екзистенциален сюжет
валякът ме направи без име и ничия.
После... вие тичате вкъщи, имате роли
и фрази научени, прекалено високо
говорите, прекалено не слушате...
Тихо сънувате и очаквате в синьо
на късмета висулката с любимия символ.
Телефонът скопец побелява невикан.
Вече толкова прах под клепачите,
че косите ми плачат от вятъра,
и вратата не скърца от милост,
стана метафора за алиенация.
По паважа ехтим токчета чифт -
самотата и аз, по неволя сестри,
и лоденът ни стар е от сълзи пробит.
Снегояд януарски не стига да вложи
в меки линии климата. Между нас е светът –
разтеглив, невъзможен... той не иска
да стане възможна нашата обич –
а проточи се дълга, цяла година, зимата...
© Златина Георгиева Todos los derechos reservados
че косите ми плачат от вятъра
и вратата не скърца от милост,
стана метафора на алиенация... Страхувам се че стиховете ти са много,много добри и интелектуални за да ги харесат много хора!Ако мога,бих писала 7!