Jan 22, 2013, 8:01 AM  

Алиенация 

  Poetry » White poetry
561 0 1

Алиенация 

Телефонът мълчи. Вън някой се смее.

Проплаква дете, нечий празник вилнее.

Вие актьорствате, зрителски аз пък немея –

в нямото кино не суфлират на никого,

само платното във черно отнема

сенките слепи и джуджетата мимове

ще заспят под грима, неизтрит и мизерен.

Минаха толкова чужди нозе,

младости, почести, сватби и низости –

и на вашия хармоничен екзистенциален сюжет

валякът ме направи без име и ничия.

После... вие тичате вкъщи, имате роли

и фрази научени, прекалено високо

говорите, прекалено не слушате...

Тихо сънувате и очаквате в синьо

на късмета висулката с любимия символ.

Телефонът скопец побелява невикан.

Вече толкова прах под клепачите,

че косите ми плачат от вятъра,

и вратата не скърца от милост,

стана метафора за алиенация.

По паважа ехтим токчета чифт -

самотата и аз, по неволя сестри,

и лоденът ни стар е от сълзи пробит.

Снегояд януарски не стига да вложи

в меки линии климата. Между нас е светът –

разтеглив, невъзможен... той не иска

да стане възможна нашата обич –

а проточи се дълга, цяла година, зимата...

 

 

 

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Вече толкова прах под клепачите,
    че косите ми плачат от вятъра
    и вратата не скърца от милост,
    стана метафора на алиенация... Страхувам се че стиховете ти са много,много добри и интелектуални за да ги харесат много хора!Ако мога,бих писала 7!
Random works
: ??:??