21 ene 2009, 13:39

Аморозо 

  Poesía » De amor
567 0 8
 

Аморозо

 

 

Златното момиче оцеля.

Времето почти не го докосна.

Колко и къде ли не вървях -

то е с мен. И досега. Все още.

 

И не ме подведе паметта.

Съумя все пак да го запази

в два сапфира с лунна чистота

и коси на догоряващ залез.

 

Колко дълго ще остане с мен

този невъзможен дар от Бога?

Знам, че любовта не взема в плен -

жертвите изпепелява с огън.

 

Чудно, че съм още невредим.

И макар с годините белязан,

се надявам пак да се спасим.

Но, защо - убийте ме, не казвам.

 

 

© Александър Калчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??