АНТЕНА
Като антена
сигнали долавям.
Ето - за помощ,
любов,
жалба за младост,
върли омрази,
скрити надежди
и зов,
мъки таени,
горести, страсти,
радости
и копнеж...
Като антена
сигнали долавям.
Има ги
колкото щеш...
Искам
на всичките
аз да помогна,
мокра до кости
в пороя -
име, парола
и да се логна -
в твоя живот
и във твоя...
С малкото пламъче,
даже от свещ,
могат пожари
да лумнат.
Само да знаеш
къде да спреш
и да я караш
умната,
как да пребориш
всяка злина
или къде
да отидеш...
С малка светулка
във тъмнина
може
и пътя
да видиш...
© Димитринка Калева Todos los derechos reservados