26 nov 2009, 9:40

Антихрист 

  Poesía
471 0 2

Под трясъка на срутени кумири,

над пепелта от идоли и стари богове,

сред крясък на виещи вампири

аз идвам тук да нося нови светове.

 

Пристъпям във руините на свят един объркан,

до дъното достигнал своя си предел;

объркан, смачкан - в нищо си невярващ;

аз идвам тук, за да повярват в мен.

 

Аз идвам тук със вихри урагани;

със ужаса, показващ края на света,

сред малко вяра - много примирение,

аз идвам тук друг - свят да донеса.

 

Но не дошъл съм тук да ви помагам

и мир не нося - меч в ръката си държа;

пътеката подготвям аз за онзи,

когото разпнахте наново пак -

                                                        Христа!

© Валесион Валесион Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??