Под трясъка на срутени кумири,
над пепелта от идоли и стари богове,
сред крясък на виещи вампири
аз идвам тук да нося нови светове.
Пристъпям във руините на свят един объркан,
до дъното достигнал своя си предел;
объркан, смачкан - в нищо си невярващ;
аз идвам тук, за да повярват в мен.
Аз идвам тук със вихри урагани;
със ужаса, показващ края на света,
сред малко вяра - много примирение,
аз идвам тук друг - свят да донеса.
Но не дошъл съм тук да ви помагам
и мир не нося - меч в ръката си държа;
пътеката подготвям аз за онзи,
когото разпнахте наново пак -
Христа!
© Валесион Валесион All rights reserved.