19 feb 2015, 22:57

Апостоле, дали... ? 

  Poesía » Civil
355 0 3

И тази вечер, както много други,
ще седнем в хола отчуждени двама,
формално близки, с моята съпруга.
И втренчени в екрана, след реклами
на хапче за простатата и гел
за миене, след кадрите познати
на кражби и насилие, Юксел
ще ни припомни, че на тази дата
край София със “страшна сила” висна
Апостола на „черното бесило”.
Ще видя как, тържествено-замислени
пред паметника пак са се вредили
„държавници”, министри... цяла клика...
Ще има пак цветя, венци и речи,
но вътре в мен един въпрос ще вика;
„Апостоле, дали си нужен вече
на българите днес, когато хищно
съдират и последната ни кожа
пак новите ни бейове, пак в пищни
палати са партийните велможи,
и пак отново тук са “луди свестните”,
и шепа олигарси пак ни клатят,
Апостоле, тъй как им скимне... честните
мизерстват от заплата до заплата,
но само си роптаят? Е ли вече
народът ни наистина свободен?”
И сякаш, че дочувам отдалече
във отговор пак твоето; „Народе????”

© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "но само си роптаят"
    Така е-няма водачи, чисти и достойни като Левски!
  • Както тогава, така и днес народът е все същият и потисникът все по-ненаситен става.Само можем да заклеймяваме, а къде са водачите?
    Поздрав за творбата и хубава вечер!
  • Въпрос без отговор.Тогава и сега.
    Смъртта не може да изтрие малодушието
    За стадото е дума свободата
    не се яде,продава и купува...

    Поздрав за позицията...
Propuestas
: ??:??