5 mar 2010, 20:48

Април 1876 

  Poesía » Odas y poemas
749 0 0

Развей, развей туй знаме !

Запей, запей последна песен!

Мигът настъпи, за вас ний ще мрем !

 

С перото с кръв нашия завет възпей,

че звънът камбанен разтрепери Портата.

Годината настъпи: „Туркия ке падне”.

 

Гори народът, летят конете,

планината дивен зов надига,

българи въстават - разбете.

 

Но чума черна спуска лапа

над земята на Аспаруховите синове,

полумесец-ятаган обля ги в кръв.

 

Плач нечут полепна по стените

на църква - там, в Батак и телата

на децата там ще гният веч.

 

Умряха те, за да отворят на

„великите” очите - да видят,

че плаче българската майка.

 

И пламъкът от техните сърца

запали огъня на новата България!

 

© Владимир Василев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??