6 abr 2017, 1:07  

Април 

  Poesía » Otra
1809 1 7

Тая пролет така ми отива...

вплетох нарциси бели в косите.

И зелен като млада коприва

е стаеният зов на очите.

 

Цъфнал ябълков клон са страните,

а лалета са  моите устни..

Как ръцете ми  – птици – долитат,

как към някого леко се спускат.

 

Аз съм тучна и мека поляна.

Тя примамва: легни, отпусни се...

И от слънцето в унес огряна

свети нежно сега всяка мисъл.

 

Да се втурнем в небето. Високо!

Всеки своя април да открива!

Да изгубим и свян и посока...

Тая пролет така ни отива!

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??