9 ago 2014, 22:10

Архивирано 

  Poesía » De amor
453 0 2

Дори да изгориш на кладата, любов.
И твоят дъх молитвено да шепне,
че мен обича в този луд живот,
сърцето ми от теб ще се отвърне.

И пак ще тръгна боса, гола,
ала очи в небето синьо вперила.
Остана ми да вярвам само в Бога,
защото в теб не бива и не мога.

Не смей да казваш ти кого обичаш,
че думите ти като теб отровни
стрели на устни - тетива са сякаш,
но целиш се единствено във спомени.

А аз бях билката намерена в дланта ти.
Дори и грешна, бях ти пак светинята.
Бях хляб и вино на трапезата ти.
И прошката намерена след грешката.

Без мене отъня душата ти - несретната,
а на молитви учих те, и да обичаш.
Не осъзна ли, че без мен към бездната
след всеки залез във самотности пътуваш...

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Стар мъдрец го е казал"И това ще отмине"
    И светът покрай теб ще блести.
    Просто времето трябва,болката да отмие
    и в сърцето отново любов ще цъфти...
  • Разочарована от Любовта, но запазила достойнство и гордост...
    Внушително!
Propuestas
: ??:??