26 jul 2024, 17:48

Астрални близнаци 

  Poesía » Filosófica, Civil
122 3 9

Луната сияйна е добротворна магия.

От малка се питам, защо да го крия –

къде закачена е, ключето къде е,

та там на небето свети и грее?

 

Кой я кръгла чертае и кой я смалява?

Кой високо я праща и кой я снижава?

Откакто се помня на нея приличам –

и блясъка, и студа ѝ смразяващ обичам.

 

Такава е – ту кръгла, ту тъничък сърп.

Ту бледобезлична, ту бисер прескъп.

Притихнала сякаш пред изгрев смирена,

по залез отново изгрява взривена.

 

С луната сме двете астрални близнаци –

белязани с близки божествени знаци.

И тя като мене силно мрази и люби,

готова себе си за света да погуби.

 

© Златка Чардакова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??