7 nov 2023, 6:20

Aurora Borealis 

  Poesía » De amor, Erótica
331 1 2

Когато вечерта се спусна с обагрено в кръв лице, 
отворихме прозорче на тавана с носле към нощното небе.
Загледани към небосвода, лежахме дълго в тишина. 
Сиянието сякаш падна, в леглото край моята снага.

 

Обгърна ме магично, понесе ме по друми в нощта, 
в галоп препускаща щастливо, върху криле на кон на любовта.
Галопът се превърна, във вихрен танц на литнало перце,
където сред звездите ярки, сияше усмихнато лице.

 

Летеше палаво перцето, обагрено в цвят от Borealis
и само вятърът терала, привлечено в премала морски бриз
положи влажното перце в гнездото на морския орел, 
където на тавана неземно Сияние си е отвел. 

 

© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??