... посвещавам на всички поети-откровенци
Не съм неотразима поетеса
в ръката с химикал за автограф,
не чакам театралната завеса,
за да представям своя монограф.
Не съм превзета словоговоряща,
омаяна от собствения фарс,
не съм особа, в спомените спяща,
а същество съм като всички вас.
И аз тъгувам, радвам се, копнея,
и аз обичам слънчевите дни.
За любовта и радостта живея
и имам свойте розови мечти.
Не съм неотразима поетеса,
но от душа се лее моят стих.
Не искам да се крия зад завеса
и да пропусна идващия миг!
© Наташа Басарова Todos los derechos reservados