19 may 2017, 0:28

Аз 3 

  Poesía » Otra
473 0 2

Аз съм оная вечна Мария,

(повече грешна и по-малко свята),

често съм камък на нечия шия

или под нечия шапка съм вятър.

 

Трудно се давам, трудно се лъжа.

Бели кахъри съм в нощите черни.

Ту ви разсмивам, ту ви разтъжвам

и всички слухове за мен са верни.

 

Вечер старея, сутрин съм млада.

Млечния път пък на екс изпивам.

Ту ви прощавам, ту паля клада

и с гняв възторжен юмруци свивам.

 

Аз съм Мария. Тъй ме помнете!

Вечната сянка.Следа по листа...

Много по-късно ще разберете,

колко съм истинска, колко съм чиста...

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Не бих могла да те пропусна, макар и тихичко понякога да идвам.
    Страхотен стих, Нин!
    Голяма си!
  • "често съм камък на нечия шия
    или под нечия шапка съм вятър."

    Жена на всички времена.Всяка втора.
    казват носела същото име.

    Поздравления!
Propuestas
: ??:??