24 nov 2018, 14:46

Аз 8 

  Poesía
334 0 0

 

В черупка на орех заспах.
В рапан, в черна мида се сгънах.
Стъкло стана летният смях.
Във сянка самотна се спънах.

 

Разрових пак лунната жар
с несмели, замръзнали пръсти.
А вятърът - мъдър и стар - 
с прощаваща длан ме прекръсти.

 

Чер кладенец стана деня.
На дъното спрях беззащитна.
Кого, ах, кого да виня,
че нямам крила да политна?

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??