АЗ
Аз ще хвърля душата си в морето...
Дано не я намери някой стар рибар!
И нека никога повече в синята бездна
да не посмее за теб да мечтае.
Аз ще хвърля очите си в огъня,
на пепел да станат дано.
Нека никой да не види болката,
която ще застине в тях...
Аз ще допра ръцете си в слънцето,
нека пари... от туй да крещя!
Нека никога повече да не почувствам
на тялото ти парещата топлина...
Аз ще заровя краката си в пръста,
да не мога към тебе да бягам
и даже и на колене сама
да не мога до теб да долазя...
Аз ще стъпча сърцето си в прахта!
Парчетата ще разхвърли черна буря.
Ще бъда ни жива, ни мъртва след това
... ако стане тъй, че те загубя...
© Еви димитрова Todos los derechos reservados