1 mar 2021, 7:55

Аз, мама и джунглата 

  Poesía » Para niños, Otra
870 2 5

Подарък ценен знай получих
аз в мама вечер си се сгушвам.
Приказки любими, за да слушам
тайните на джунглата оттам научих.
Цар си имат смел, силен  господар,
тигър, а до него седнал един ягуар.
Лемура скачаше от клон на клон
и попаднал на гърба огромен слон.
Научих за Азия континент голям
и атлас за джунглата ще  ползвам.
Там има хиляди, смеещи  маймунки
игриви, с малки рунтави кратунки.
Крокодила стар, е уж най-страшен
в джунглата казват, че е най-опасен.
Плуват сред папури и тръстики
видри игриви къщи са се свили.
Пъстри, нежни кралски  папагали
в гнездото си пиленца очаквали.
Вълци силно вият в хор под луната
съобщават скоро ще настъпи бурята.
Всяка приказка за жалост  има  край
мама ме целува и ми казва вече лягай.

Автор: Виктория Милчева-Тори М

© Виктория Милчева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Стихотворения за джунглата »

15 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??