Аз не искам да бъда будител -
нито днес, нито утре, ни вчера.
Как среднощ да събудиш детето -
да му кажеш, че няма вечеря?
Как да кажеш на своя народ:
"Събуди се, багажа си стягай!
Нямаш бъдеще в тази страна!
Осъзнай го навреме, и бягай!"
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados
Ей, Дениска, закачливке! Благодаря ти много за хубавото стихче! Чудесно желание, благородно намерение, дано Бог ти помогне да можеш да го изпълниш - под всяка българска кокошчица да има по няколко пиленца!!
Аз пък искам да бъда петел,
със окраска красива и ярка.
И да имам кокоши харем,
и във него и ти да си ярка!