17 ene 2021, 17:25

Аз не обичам 

  Poesía
306 0 1

Аз не обичам насилието,

жестокостта дълбоко мразя.

Ненавиждам безсилието.

Чисто сърцето си пазя.

 

Аз не обичам алчността

и хора жадни за власт.

Ненавиждам пошлостта,

предпочитам любов пред сласт.

 

Аз не обичам фалша и лицемерието,

мразя хората, които са двулични.

За мен най-важно е доверието,

а фалшивите хора са ми безлични.

 

Аз не обичам клюки и скандали,

хора, които сплетни кроят.

Мразя хората вандали,

които с лекота рушат.

 

Аз не обичам хората обезверени,

ненавиждам тъгата в техните очи;

мразя когато са неуверени,

и когато някой страда и мълчи.

 

Аз не обичам ограниченията,

мразя хора с ограничено съзнание.

Аз обожавам приключенията

и съм свободолюбиво създание.

 

Аз не обичам хора във плен

на своите души или разсъдъци.

Мразя да се държат лошо с мен.

Ненавиждам хора с предразсъдъци.

 

Аз не обичам, когато хората строят

и рушат красивата природа.

Днес добрите хора на пръсти се броят,

а лошотията е в човешката природа.

 

(Вдъхновено от Владимир Висоцки)

© Татяна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Има един лаф ”пази се от хора, които всяко изречение започват с ”аз”
    Превю в мрежата ли е това?
Propuestas
: ??:??