29 abr 2015, 20:20

Аз се моля 

  Poesía » Otra
328 0 2

                                            Аз се моля

 

 

Моята изповед е моята  силна молитва

за приятелство като въздух необходимо

топлина като птица кръжи, да литва

да сме щастливи във времето любимо.

 

Моля се небето да е ясно и чисто

да забрави що значи дим барутен

слънцето да топли и грее лъчисто

 да няма война, гърмежи и тътен.

 

Моля се твоето сърце и нежна любов

да няма измяна, да няма лъжи и коварство

да се потопиш в живота красив и да си готов

душата ти нежна да дарява благородство.

 

Моля се да няма злоба, омраза в света

земята майка да е спокойна и да ухае.

В пролетта красиви китки да плета

утрото мигове добри да вещае.

 

Моля се трапезата да е пълна за човека

да няма гладни, да няма скитници самотни

вкупом рода да живее, да се множи и нека

България да приюти всички, да няма сиротни.

 

Моля се моята любима, свидна родина

да разцъфти, да се развива, да е красива

майката да ражда деца, да е любима жена

синовете велики с любов да покрива.

 

И ако молитвата ми се сбъдне,

аз ще съм горда и много щастлива

всяка мечта да бъде живот, да се превърне

в реалност. Радост душата да облива.

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??