Аз се моля
Моята изповед е моята силна молитва
за приятелство като въздух необходимо
топлина като птица кръжи, да литва
да сме щастливи във времето любимо.
Моля се небето да е ясно и чисто
да забрави що значи дим барутен
слънцето да топли и грее лъчисто
да няма война, гърмежи и тътен.
Моля се твоето сърце и нежна любов
да няма измяна, да няма лъжи и коварство
да се потопиш в живота красив и да си готов
душата ти нежна да дарява благородство.
Моля се да няма злоба, омраза в света
земята майка да е спокойна и да ухае.
В пролетта красиви китки да плета
утрото мигове добри да вещае.
Моля се трапезата да е пълна за човека
да няма гладни, да няма скитници самотни
вкупом рода да живее, да се множи и нека
България да приюти всички, да няма сиротни.
Моля се моята любима, свидна родина
да разцъфти, да се развива, да е красива
майката да ражда деца, да е любима жена
синовете велики с любов да покрива.
И ако молитвата ми се сбъдне,
аз ще съм горда и много щастлива
всяка мечта да бъде живот, да се превърне
в реалност. Радост душата да облива.
© Йонка Янкова All rights reserved.