1 may 2015, 11:39

Аз съм жива 

  Poesía » De amor
433 0 3

                                                           Аз съм жива

 

Във вълните на морето аз оживявам,

макар че обрече ме на бавна смърт,

морската вода ме събужда и чувствам,

че си безразличен, студен и твърд.

 

Аз оставам за вечност и вечна

спирам спомена в стихове добри,

душата ми правдива и не е грешна.

Молитва отправям рано в зори.

 

Нежната струна на страстта сама

слуша нашата неизпята песен,

неизвървяна пътеката остана в тъма,

ти в страх от любовта и живота не лесен.

 

Любовта блести в нощта сред звездите,

може пак да почувстваш и да я съзреш,

за тебе ще остана зора неизгряла в дните,

ще тръгна към облака бял, а ти ще спреш.

 

От спомените не ме изтривай.

Усещаш ли топлината блажена.

 Шепна думи нежни! Не спирай!

Не оставяй душата ми натъжена.

 

Безумно се сливаме в нощта,

обгърнали душите в тишината.

Сълзите блестят в очите сама се теша,

не те ли спряха нежността и топлината.

 

Казвам ти тихо! Аз съм тук и съм жива!

Чакам те! В плам силен изгарям!

Аз съм  вечността, с любов дива.

Живее огън в душата, с обич оставям.

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Не съм ви молила за коментар.Но какъв е този език"БЕ" КВИ са тия езици.Да не би вашата уста да е празна и ръждясала.
  • Благодаря ви приятели мои.Давате ми сили да продължавам да творя.
  • Аз редовно чета публикациите ти.С удоволствие искам да ти кажа, че всяко ново произведение е по-добро от предшестващото.За сега днешното е върхът, но и утре е ден! Всеки ден все ще се изкачваш на по-високо стъпало. Пожелавам ти го! Дерзай, защото можеш!
    Желая ти ползотворен ден!
Propuestas
: ??:??