7 abr 2019, 18:38

Азбучна закуска 

  Poesía » Para niños, Verso acróstico
768 0 0

Агнето Асен бърка си айран.

 

Бикът Борислав бишкоти пече.
А вълкът Васил ръфа вафла сам.
Гъсеничката Гери грах гризе.

Делфинът Дани реже си домат.
Емо еленът еклер си купува.
Жабата Жана маже желе и мармалад.
Заекът Зарко зеле скришом нагъва.

Игуаната Ина облизва извара.
Славейчето Кай закусва с пай.
Котката Калина на краставици кара.
Лора лисицата лук пържи май.

Марти мечокът мед си краде.
Норката Нина тъпче се с нар.
Охлювът Оги прави омлет с яйце.
Паякът Пламен пече питка на жар.

Рибката Ради обядва с ризото.
Светулката Стела похапва стафиди.
Тео таралежът яде тиква с охота.
Усойница Уляна е на суши и миди.

Фазанът Фани чупи си франзела.
Хамстерът Христо маже хумус на хляб.
Лъвицата Цвети цвекло яде смело.
Чаплата Чочо хрупа чушки следобяд.

Шимпанзето Шани за шоколад мечтае.
Щъркелът Щерю за щрудел долита.
У къртицата Ървин на копър ухае.
Петльото Петьо за кьопоолу пита.

Юрдечката Юлия юфка вари.
На двора ягоди бере си якът Яко.
За закуска азбуката лесно запомни
и си хапни набързо мюсли с мляко.

 

07.03.2019г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??