Аз съм подобие Твое, Създател си мой.
Боже, нима бих могла без Духа Ти да дишам?!
Всичко промисляш – без липси, без нищо излишно.
Гледам небето, луната, звездите безброй…
Дом ти е целият космос, Всевишен си Ти!
Евини страсти ме люшкат… Мария не стигам…
Жива съм, още догонвам препускащи мигове…
Земният пробег е кратък. Прегазих мечти.
Имам дела да довърша, отсрочка ми дай!
Йона (пророкът) едва ли очакваш да бъда.
Крехка и малка съм, плаши ме мракът отвъден…
Лесно денят ми помръква… За Твой глашатай
Може би годна съм само (ако позволиш).
Нямам спестени пари. Не натрупах богатство.
Обич раздавам… И в Твоите длани пораствам…
Пътник съм странстващ, защо ми е слава, престиж?...
Раят бленуван е крайната спирка и цел!
Словото следвам, макар че препъвам се често.
Трудно успявам в света озверял да се вместя.
Учи го дяволът, ловко в лъжи го е вплел…
Фар ми е в тъмното Кръстът, ръката ми дръж!
Храня се с Твоето тяло и кръв – да съм сита.
Цар на всемира си, Господ си мой! Но се питам
Чакам ли мъжка любов в прецъфтялата ръж?...
Шушнат ми тайни желания, идват насън…
Щастие търсят човешко… Но зная, че Ти си
Ъгълът верен на моите чувства и мисли…
Ь (ер малък) даже не дръзвам без Тебе да съм!
Юли във вените пари… Решиш ли, ще дам
Ябълка (но не греховна!) на своя Адам.
Албена Димитрова
14.1.2024.
София.
© Албена Димитрова Todos los derechos reservados
Бог да те благослови и вдъхновява!